• BITCOIN/TL
    3443470,160
    % 2,90
  • ETHEREUM/TL
    122178
    % 3,01
  • RIPPLE/TL
    84.03
    % 3,05
  • BITCOIN CASH/TL
    16222.49,620
    % 1,88
  • LITECOIN/TL
    3709.68
    % -1,10
  • COSMOS HUB/TL
    235.51
    % 0,70
  • CARDANO/TL
    33.83
    % 3,41
  • TETHER/TL
    35.32
    % 0,04

Küresel Kripto Pazarında Neler Oluyor?

Küresel Kripto Pazarında Neler Oluyor?

Kripto para birimini yasallaştırma tartışması birçok ülkede hala devam ederken, küresel kripto piyasası 2021’den bu yana olayların odak noktası oldu.

Kripto paranın devam eden Rusya-Ukrayna savaşında önemli bir aktör haline geldiğine dair artan şüpheyle, işte son zamanlarda kripto piyasasında meydana gelen tüm gelişmeler.

1) Rusya’nın Kriptoyu Kullanma Korkusu

Çeşitli basında çıkan haberlere göre, Rusya Ukrayna’ya savaş ilan ettikten sonra, Rusya’nın mevcut çatışmanın bir parçası olarak ABD tarafından uygulanan yaptırımları aşmak için kripto para birimleri kullanabileceğine dair artan bir korku var.

Birkaç ülke tarafından birden fazla Rus kuruluşuna uygulanan ekonomik yaptırımlara bir yanıt olarak, bu emtialar muhtemelen onlarla çalışmak isteyen herkesle düzenlemeler yaparak sonuçlarını etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Bu nedenle, çeşitli uluslararası haber kuruluşlarının bildirdiğine göre bir çıkış yolu olarak bu Rus varlıkları, çeşitli ülkelerin hükümetinin geleneksel bankacılık sistemi aracılığıyla para transferleriyle ilgili olarak kendilerine dayattığı kuralları aşmak için kripto para birimleri kullanabilirler.

2) Kripto Popülaritesi Kripto Gözetiminde Artışa Yol Açıyor

Kripto para yatırımcıları, dijital varlıklar için güvenlik sağlayan kripto saklamaya milyarlarca dolar bahse giriyor. İsrail merkezli Fireblocks, yeni fonlama turunda 550 milyon dolar biriktirdikten sonra Ocak ayında en değerli kripto varlığı oldu ve bu da değerlemesini 8 milyar dolara çıkardı.

Dijital varlık saklama sağlayıcıları, bir müşterinin özel anahtarlarını veya bir teknoloji sağlayıcısının ilgili özel çözümlerini çalıştırmak da dahil olmak üzere, bir müşterinin kripto varlıklarına koruma ve güvenlik sunar. Kripto gözetimi; olası hırsızlık, saldırı ve diğer suistimal biçimlerinden kaynaklanan riski azaltırken maksimum koruma sağlamak için depolama, işleme ve güvenlik önlemlerini içerir.

196 milyon dolarlık Bitmart borsa hacki gibi en son olayların ışığında, güvenli depolamanın önemi endüstri için sürekli bir endişe kaynağı. Varlıkları bir emanetçi ile güvenli bir şekilde rezerve etmek, kritik yönetim işini daha yönetilebilir hale getirebilir. Bu sorumluluğu üstlenen yetenekli bir emanetçi ile yatırımcılar, kendi kendine depolama ile ilgili genel risklerin çoğundan güvence alabilirler.

3) Güney Kore İlk Kripto Yatırım Fonunu Tanıttı

Net varlıklara göre Güney Kore’nin en büyük bankalarından biri olan Kookmin Bank, perakende yatırımcılara yönelik kripto yatırım ürünlerini piyasaya süreceğini onayladı. Bunun yanı sıra banka, ülkedeki yasalar izin verir vermez bir kripto borsasında işlem gören fon (ETF) ve gelecekteki ürünler kurmayı amaçlayan bir Dijital Varlık Yönetim Komitesi başlattı.

Hedefler, bankadan yapılan resmi açıklamada, nicel endeks yönetimine başkanlık eden Honggun Kim tarafından doğrulandı. “Sanal varlık temalı bir öz sermaye fonu kuracağız vb. Süreli yayınlar da yayınlamayı planlıyoruz” dedi.

Kripto para yatırımcıları, dijital varlıklar için güvenlik sağlayan kripto saklamaya milyarlarca dolar bahse giriyor. İsrail merkezli Fireblocks, yeni fonlama turunda 550 milyon dolar biriktirdikten sonra Ocak ayında en değerli kripto varlığı oldu ve bu da değerlemesini 8 milyar dolara çıkardı.

Dijital varlık saklama sağlayıcıları, bir müşterinin özel anahtarlarını veya bir teknoloji sağlayıcısının ilgili özel çözümlerini çalıştırmak da dahil olmak üzere, bir müşterinin kripto varlıklarına koruma ve güvenlik sunar. Kripto gözetimi, olası hırsızlık, saldırı ve diğer suistimal biçimlerinden kaynaklanan riski azaltırken maksimum koruma sağlamak için depolama, işleme ve güvenlik önlemlerini içerir.