• BITCOIN/TL
    2050440,149
    % -2,18
  • ETHEREUM/TL
    101457
    % -0,99
  • RIPPLE/TL
    16.87
    % -1,80
  • BITCOIN CASH/TL
    15490.48,528
    % -0,02
  • LITECOIN/TL
    2849.87
    % 3,15
  • COSMOS HUB/TL
    268.81
    % -1,00
  • CARDANO/TL
    14.96
    % -2,97
  • TETHER/TL
    32.49
    % -0,23

2022 Kriptonun Batış Yılı Olabilir mi?

2022 Kriptonun Batış Yılı Olabilir mi?

2021, Bitcoin ve Ethereum gibi ünlü kripto para birimleri için inanılmaz bir yıldı. Rekor seviyelere ulaştılar ve kripto para yatırımcıları arasında istikrarlı bir yer işgal ettiler. Ancak 2022’ye girdiğimizden beri işler değişti. Kripto endüstrisinin önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği konusunda endişeler var.

İçinde bulunduğumuz yıl kripto para yatırımı için pek şanslı görünmüyor. Beklenmedik fiyat düşüşleri, 2022’de insanların kripto para biriminden geri çekilmesine neden olurken, diğer sosyal ve ekonomik değişimler de sektöre zarar verdi.

Bitcoin ve Ethereum, 2022’de sırasıyla 68.500 ABD Doları ve 4.800 ABD Doları ile rekor seviyeye ulaştı. Bununla birlikte, BTC Ekim ayında tarih yazdığından beri, kripto endüstrisi beklenmedik olaylarla sarsılıyor. Aşırı oynaklığına rağmen, düşen kripto para piyasası kapitalizasyonuna bir takım nedenler de katkıda bulunuyor.

Kazakistan 2021’de önemli bir kripto para madenciliği merkezi haline geldi. Ancak ülkedeki ağ kesintisi kripto madenciliği prensesini rahatsız etti. Öte yandan, Federal yetkililerin, insanları daha riskli varlıklara yatırım yapmaktan alıkoymak için agresif adımlar atmayı tartıştığını gördük. Pakistan’da soruşturulan multi-milyon dolarlık bir Bitcoin dolandırıcılığı da bazı yatırımcıların kripto endüstrisine olan ilgisini kaybetmesine neden oldu.

Bu olaylar kripto para fiyatlarındaki düşüşe katkıda bulunurken, artan sayıda Omicron vakası da zarar yaratıyor. Daha geniş kripto pazarının piyasa değeri, önceki rekor seviyesi olan 3 trilyon ABD dolarından 2.27 trilyon ABD dolarına düştü.

Bitcoin Bütün Pazarı Nasıl Etkiliyor?

2009’daki başlangıcından bu yana Bitcoin çok değişken bir yatırım oldu. Bununla birlikte, küreden çok daha değişken kripto para birimleri ortaya çıktığından, istikrarsızlığı yıllar içinde göz ardı edildi. Dikkat çekici bir şekilde, Bitcoin bir bütün olarak kripto para piyasası ile eş anlamlıdır. Bu nedenle, BTC’nin fiyat dalgalanmaları ve ani düşüşleri diğer dijital jetonları doğrudan etkiler.

Altcoinlerde Durum Ne?

Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto para birimleri sert düşüşler kaydettikçe, yatırımcılar 2022’de kârlı olan altcoinleri tercih edebilirler. Y kuşağı nüfusu aynı zamanda altcoinlerin popülaritesini artırması beklenen kripto para piyasasını da ele geçiriyor. Daha fazla yatırımcı, yatırım seçimi olarak en iyi 10 ila en iyi 25 kripto para birimini seçecek. Bu nedenle Cardano, Solana, Polygon, Avalanche ve Polkadot gibi dijital tokenler 2022’de öne çıkacak.

Öte yandan, Memecoinler piyasa duruşunu ve değerini kaybedebilir. Bununla birlikte, Elon Musk ve Mark Cuban gibi popüler isimler, Dogecoin ve Shiba Inu’ya olan ilgileriyle yatırımcıları etkilemeye çalışabilir.

Vergilendirme ve Düzenlemeler

Kripto para biriminin değerini stabilize etmenin tek yolu, katı düzenlemeler uygulamak ve onu SEBI’nin gözetimi altında meşru bir ticarete konu varlık olarak tanımaktır. Kurumsal yatırımcılar da ademi merkeziyetçi ağı doldurdukları için, merkezi otoritelerin düzenlemeler getirmesi daha da kritik hale gelecek. Hükümet kripto para birimlerini varlık olarak görmeye başlarsa, yatırımcılara portföylerinde daha fazla çeşitlilik sağlayacak.