• BITCOIN/TL
    2069865,283
    % -2,30
  • ETHEREUM/TL
    99062
    % -2,06
  • RIPPLE/TL
    16.89
    % 3,03
  • BITCOIN CASH/TL
    15869.76,343
    % 0,40
  • LITECOIN/TL
    2677.97
    % 0,58
  • COSMOS HUB/TL
    269.63
    % -0,69
  • CARDANO/TL
    15.52
    % 1,76
  • TETHER/TL
    32.5
    % 0,02

2022 Dünyanın Kripto Milyarderleri Listesi Yayınladı!

2022 Dünyanın Kripto Milyarderleri Listesi Yayınladı!

Forbes, kripto para birimi ve blok zinciri endüstrilerinde muazzam servetler biriktiren, yılın önde gelen 10 kripto kralının listesini resmen yayınladı. Forbes’in yıllık kripto milyarderleri listesi revize edildi ve kripto para birimi aracılığıyla önemli miktarda para biriktiren kişilerin sayısı önemli ölçüde arttı.

Kripto elit listesi şu anda 19 milyarder içeriyor, geçen yıldan yedi fazla ve bir önceki yıla göre yaklaşık %60 daha fazla.

Kripto para birimleri dünyası, Elon Musk kaynaklı Dogecoin rallisinden Web3 gelişmelerine ve takas edilemez tokenlere (NFT’ler), Bitcoin ve diğer kripto varlıklarındaki büyük dalgalanmalara kadar vahşi bir yıl geçirdi.

Hükümetlerin kriptoyu yasal para olarak benimsediğini, ülkelerin merkez bankası dijital para birimleri çıkardığını ve bazı ülkelerin uyarlanabilir kripto politikaları ve çerçevelerini yürürlüğe koyduğunu gördük.

Web3 altyapı şirketi Alchemy’nin yaratıcıları ve NFT’ler için bir pazar yeri olan OpenSea’nin kurucuları, Forbes listesine yeni katılanlar.

Dünyanın En Zengin Kripto Milyarderi Kim?

Changpeng Zhao, Sam Bankman-Fried ve Brian Armstrong, listedeki en zengin üç adam. Hepsi Bitcoin borsaları işletiyor. Binance’in yaratıcısı ve CEO’su “CZ”, dünyanın en zengin 19. kişisi. Forbes’a göre, dünyanın en büyük kripto para ticaret platformlarından biri olan Binance’in en az %70’ine sahip.

FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, tahmini net değerde 24 milyar dolar ile CZ’nin arkasında ikinci sırayı aldı.

Bankman-Fried, parasının önemli bir yüzdesini hayır kurumlarına bağışlamak niyetinde olduğunu tekrarlayan açıklamaları nedeniyle “Kripto Robin Hood” olarak adlandırıldı.

Coinbase CEO’su ve kurucusu Brian Armstrong, Nisan 2021’de doğrudan bir listeleme yoluyla kripto para borsasını halka arz etti ve 100 milyar dolarlık şaşırtıcı bir değere ulaştı.

Piyasa değeri neredeyse yarı yarıya düşmüş olsa da Armstrong, yaklaşık %20 hisseye sahip üçüncü en zengin kripto para yatırımcısı olmaya devam ediyor.

FTX’in kurucu ortağı ve baş teknik sorumlusu Gary Wang, 5,6 milyar dolarlık net değeriyle kripto milyarderleri listesine yeni katıldı. Güney Koreli Dunamu’nun başkan yardımcısı Kim Hyoung-nyon, Upbit’in yaklaşık %14’ünü kontrol ediyor ve ona yaklaşık 2 milyar dolar değerinde.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, tahmini net değeri 1,6 milyar dolar olan kripto milyarderi statüsünü sürdürdü.

Bu arada, dünyanın en zengin insanlarının toplam 12,8 trilyon dolara sahip olmasına rağmen, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından küresel borsalardaki düşüş nedeniyle dünya milyarderlerinin toplam serveti geçen yıl rekor seviyeden düştü.

Rapora göre, Forbes’in dünyanın en zengin insanlarının yıllık listesine göre, küresel milyarder nüfusu 329 azalarak 2.668’e düştü, ancak toplam varlıklarının toplam değeri 2021’de 13,1 trilyon dolardan azaldı.