• BITCOIN/TL
    1984211,338
    % -1,51
  • ETHEREUM/TL
    97668
    % -4,42
  • RIPPLE/TL
    16.11
    % -1,58
  • BITCOIN CASH/TL
    14234.04,259
    % -2,73
  • LITECOIN/TL
    2586.65
    % -4,25
  • COSMOS HUB/TL
    252.58
    % -2,23
  • CARDANO/TL
    14.01
    % -4,36
  • TETHER/TL
    32.36
    % -0,04

Meşhur NFT Koleksiyonu Tehlikede: Bored Ape Yacht Club Hacklendi

Meşhur NFT Koleksiyonu Tehlikede: Bored Ape Yacht Club Hacklendi

Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonunun Discord sunucusu bugün hacklendi. BAYC ekibi, saldırıyı Twitter’da doğruladı. Kullanıcı fonlarının cüzdanlarından çalınması nedeniyle saldırının bir kimlik avı dolandırıcılığı olduğu görülüyor. Hacker, kulübün zaten piyasada olan Discord tokenini de ele geçirmiş görünüyor.

23 Yaşındaki Yatırımcı, Kripto ile Köşk Satın Aldı

Avustralya'da yaşayan genç bir yatırımcı, 2020 boğa koşusu sırasında yükselen emlak fiyatlarının üstesinden gelmek ve hayalindeki eve sahip olmak için birkaç yıl boyunca Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) biriktirdi. 23 yaşındaki Loi Nguyen, yatırımcı olarak yolculuğuna 2017 yılında birkaç yüz dolar değerinde BTC, ETH ve geleneksel hisse senedi satın alarak başladı. Bununla birlikte Ekonomi lisansı alırken kriptoya olan ilgisi yeni zirvelere ulaştı: “Üniversitede enflasyon üzerine bir kurs aldığımda kripto hayatıma

İlgili İçerik

Bored Ape Yacht Club üyeleri risk altında

Bilinmeyen bir bilgisayar korsanı, en büyük NFT koleksiyonlarından biri olan BAYC’nin Discord sunucularını ele geçirdi. Hacker, üç Yuga Labs NFT koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club ve Mutant Ape Kennel Club’ı barındıran Discord sunucusuna erişim sağladı.

Erişimle birlikte, bilgisayar korsanı topluluğa bir kimlik avı saldırısı başlattı. Saldırı sırasında kullanıcılardan en az birinin NFT’sini kaybettiği bildirildi. Hacker, kulübün zaten piyasada olan Discord tokenini ele geçirmiş görünüyor.

Kısa bir tweet’te Discord ekibi, nasıl gerçekleştirildiği hakkında fazla bilgi veya ayrıntı vermeden hack’i kabul etti. Güvenlik firması PeckShield’e göre bilgisayar korsanı, kimlik avı bağlantıları göndermek için Mutant Ape Yacht Club kanalını kullandı.

BAYC uyarı tweet’inde takipçilerini ve NFT sahiplerini, durumu karakterize ettiği için bunun ne AirDrop ne de 1 Nisan şakası olmadığı konusunda uyardı. Girişim, diğer NFT koleksiyonlarının şu anda saldırı altında olduğunu da söyledi. Kullanıcılar, NFT’lere bağlı Discord kanallarında zararlı olabilecekleri için herhangi bir bağlantıya tıklamamalı.

Blockchain güvenlik şirketine göre, kimliği bilinmeyen bir kişi bir kimlik avı dolandırıcılığına kurban gitti ve “gizli bir NFT darphanesi” olarak görülmesi amaçlanan Mutant Ape Yacht Club #8662‘ye erişim elde etti.

Bu, Bored Ape Yacht Club’ın ilk kez hacklenişi değil. Kısa süre önce değiştirilemez token sektöründe giriş yapan bir NFT projesi olan Rare Bears, saldırıya uğradı. Bir dizi bilgisayar korsanı saldırısı ve kimlik avı dolandırıcılığı tarafından vuruldu ve kullanıcılar için önemli kayıplara neden oldu.

Buna ek olarak yılın başında, dünyanın en büyük NFT ticaret platformu olan OpenC; bir dizi hack, kimlik avı saldırısı ve açıklardan yararlanarak kullanıcılar için önemli kayıplara neden oldu.