• BITCOIN/TL
    3405356,633
    % 3,13
  • ETHEREUM/TL
    115896
    % 8,78
  • RIPPLE/TL
    47.54
    % 24,36
  • BITCOIN CASH/TL
    17073.74,470
    % 10,26
  • LITECOIN/TL
    3105.54
    % 6,91
  • COSMOS HUB/TL
    226.29
    % 6,35
  • CARDANO/TL
    30
    % 11,25
  • TETHER/TL
    34.55
    % 0,07

Rusya, Petrol ve Gaz Ödemeleri İçin Bitcoin’e Geçiyor

Rusya, Petrol ve Gaz Ödemeleri İçin Bitcoin’e Geçiyor

Üst düzey bir milletvekiline göre Rusya, petrol ve gaz ihracatı için ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmeyi düşünüyor. Pavel Zavalny, “dost” ülkelerin kripto para biriminde veya yerel para birimlerinde ödeme yapmasına izin verilebileceğini söyledi.

Bu haftanın başlarında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “düşman olmayan” ülkelerin doğalgazını ruble ile satın almasını istediğini söyledi. Hareketin, bu yıl %20’den fazla değer kaybeden Rus para birimini artırmayı amaçladığı anlaşılıyor.

Ukrayna’nın işgalinin ardından İngiltere, ABD ve Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımlar, Rusya rublesini zorladı ve yaşam maliyetini yükseltti. Bununla birlikte Rusya hala dünyanın en büyük doğal gaz ihracatçısı ve ikinci en büyük petrol tedarikçisidir.

Malezya’dan Kriptonun Yasallaşması İçin Kritik Öneri

Malezya İletişim ve Multimedya Bakanlığı, kripto para birimi gibi dijital para birimlerinin, para biriminin aktif kullanıcıları olan genç nesle, özellikle de takas edilemeyen belirteçler (NFT'ler) ticaret platformlarında yardımcı olmak için yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesini önerdi. İletişim ve Multimedya Bakan Yardımcısı Datuk Zahidi Zainul Abidin, bakanlığın, finansın geleceği olduğu için gençlerin dijital para birimlerine katılımını artırmanın yollarını arayacağını söyledi. “Bütün bunlar Bank Negara Malaysia ve Menkul Kıymetler Komisyonu'nun yetkisi

İlgili İçerik

Rusya Bitcoin ile ödeme alabilir

Rusya Devlet Duması enerji komitesine başkanlık eden Zavalny yaptığı açıklamada, ülkenin enerji ihracatı için ödeme almanın alternatif yollarını araştırdığını söyledi. Çin ve Türkiye’ninyaptırım baskısına karışmayan dost ülkeler” arasında yer aldığını söyledi.

Zavalny, “Uzun süredir Çin’e ruble ve yuan için ulusal para birimlerinde anlaşmalara geçmeyi teklif ediyoruz. Türkiye ile lira ve ruble olacak.” dedi. Ancak Zavalny şunları ekledi: “Bitcoin ticareti de yapabilirsiniz.”

Analistler, risklere rağmen Rusya’nın popüler kripto para birimini kabul etmekten fayda sağlayabileceğini söyledi.

Singapur’daki Enerji Çalışmaları Enstitüsü’nde kıdemli araştırma görevlisi olan David Broadstock, “Rusya benzeri görülmemiş yaptırımların etkisini çok çabuk hissediyor. Ekonomiyi desteklemeye ihtiyaç var ve birçok yönden Bitcoin yüksek büyüme sağlayan bir varlık olarak görülüyor.” dedi.

Bununla birlikte, Bitcoin’in değerinin bu yıl %30 kadar sallandığını kaydetti. Buna karşılık, dolar euro karşısında %5’lik bir aralıkta işlem gördü. Broadstock, “Bitcoin’i diğer geleneksel para birimlerine kıyasla açıkça kabul etmek, doğal gaz ticaretinde önemli ölçüde daha fazla risk getiriyor” dedi.

“Ayrıca, Rusya için en büyük ‘dost’ ticaret ortaklarından biri Çin ve kripto para biriminin Çin’de kullanımı yasaklandı. Bu, Bitcoin kullanarak ödeme potansiyelini açıkça sınırlandırıyor.”

Rus oligarkların yaptırımlardan kaçınmak için sanal para birimleri kullanabileceğine dair endişeler var. Bu, Ukrayna hükümetinin yanı sıra ABD ve Avrupalı ​​politikacıları kripto para platformlarından tüm Rus kullanıcılarını yasaklamalarını istemeye teşvik etti.

Çarşamba günü Başkan Putin’in “dost olmayan” ülkelere ruble ile ödeme yapma konusundaki yorumları, para birimini üç haftanın en yüksek seviyesine çıkardı. Ancak mevcut gaz sözleşmelerinin çoğu Euro üzerinden kabul ediliyor ve Rusya’nın bunları değiştirip değiştiremeyeceği belirsiz. AB, gazının yüzde 40’ını Rusya’dan alıyor.