• BITCOIN/TL
    2072167,667
    % -1,38
  • ETHEREUM/TL
    101665
    % -1,12
  • RIPPLE/TL
    17.04
    % -0,31
  • BITCOIN CASH/TL
    15624.21,612
    % 0,22
  • LITECOIN/TL
    2842.91
    % 4,07
  • COSMOS HUB/TL
    269.11
    % -0,65
  • CARDANO/TL
    15.03
    % -2,05
  • TETHER/TL
    32.5
    % -0,09

2022’de Takip Edilmesi Gereken Kripto Trendleri

2022’de Takip Edilmesi Gereken Kripto Trendleri

2021, Bitcoin ve daha geniş blockchain topluluğu için hareketli bir yıl oldu. Merkezi olmayan para birimi, spekülatif bir varlıktan popüler kültür ve yatırım kararlarını kapsayan geniş çapta kabul gören bir tokene geçiş yaptı. Bu dalgayı sürdüren Bitcoin ve Ethereum, bu yıl şimdiye kadarki en yüksek fiyatlarını kaydetti. Ethereum ekosisteminde, Solana ve Polkadot gibi alt paraların da katlanarak endekslerde güçlendiğini görüyoruz. İşte 2022’de kripto alanında dikkat etmeniz gereken trendler.

NFT spektrumunda ise daha geniş potansiyeli -özellikle Web 3.0 teknolojileri ve Metaverse üzerindeki uygulamaları- neredeyse sınırsız görünüyor.

Bitcoin’in 2022’de en değerli küresel varlık olma potansiyeli hakkında artan tartışmalarla birlikte, dünyanın gözleri kripto ve blok zinciri ekosistemindeki emsalleri üzerinde sıkı bir şekilde eğitiliyor.

Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesi

Eylül 2021’de El Salvador, Bitcoin’i yasal olarak kabul eden ilk ülke olduğunda manşetlere taşındı. Buna ek olarak ülke, Conchagua yanardağının yakınında, şehri ve kripto madenciliği operasyonlarını güçlendirmek için jeotermal enerjinin kullanılacağı bir ‘Bitcoin City‘ inşa etme planını uygulamaya koydu.

Avustralya, yeni bir lisans çerçevesi ve boru hattında perakende merkez bankası dijital para birimi ile kripto düzenlemelerinde büyük bir revizyona hazırlanıyor. Federal Hazine Bakanı Josh Frydenberg, hükümetin “çeyrek yüzyılda ödeme sistemlerimizde yapılacak en büyük reformları” yasalaştırmayı planladığını söyledi.

Bankacılık sektöründe, Morgan Stanley, varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin fonlarına erişim sunan ilk büyük ABD bankası oldu. Yılın başlarında, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock bile, fonlarından ikisinde kripto riskine maruz kalmayı başlatarak bebek adımları attı.

Bitcoin yeşile dönüyor

Buna karşılık, kripto madenciliği -özellikle Bitcoin madenciliği- tasarım gereği enerji yoğun olduğundan ve merkezi olmayan bir dizi yüksek performanslı bilgisayarın (madenciler olarak bilinir) çabalarına dayandığından, Bitcoin’e olan artan talep küresel olarak çevreciler için artan bir endişe haline geldi. sürdürülemez miktarda enerji tüketen dünya çapında

Şaşırtıcı bir şekilde, Bitcoin, Digiconomist’in Bitcoin Enerji Tüketim Endeksi’ne göre, yılda 36.95 megaton karbondioksit üreten Yeni Zelanda ile karşılaştırılabilir bir karbon ayak izine sahip.

Umut verici bir şekilde, birkaç teknoloji şirketi daha yeşil kripto para birimleri oluşturmak ve blok zincirini yakın gelecekte daha enerji verimli hale getirmek için ortak bir misyonda el ele verdi.

NFT’ler patlamaya ayarlı

NFT’ler, 2021 için blok zincir dünyasındaki en büyük oyun değiştiricilerden biriydi ve hala yeni yılda en yıkıcı teknolojilerden biri olması bekleniyor.

Revix yatırım analisti Brett Hope Robertson, NFT’lerin ve etraflarındaki ekosistemin 2022’de izlenmesi gereken önemli bir trend olduğunu söylüyor. “NFT alanı, bireysel sanatçılardan şirketlere ve aradaki her şeye kadar birçok kişiye yardımcı olan alanlara dönüşüyor.” diye açıkladı.

Dahası, Frankfurt Okulu Blok Zinciri Merkezi (FSBC), Avrupa’daki tokene çevrilmiş varlık pazarının önümüzdeki üç yıl içinde 1,5 trilyon dolara çıkacağını söylüyor. Tokenleştirme, hisse senedi, gayrimenkul, borç, tahvil, telif hakkı, sanat eseri veya koleksiyon gibi her türlü dijital varlığa mülkiyeti temsil eden benzersiz dijital jetonlar atama yöntemini ifade eder.

Geleceğe bakıldığında 2022, sanattan daha az fayda, oyun oynama ve süper ayrıcalıklı ve arzu edilen topluluklara erişim hakkında daha fazla olacak olan artırılmış bir NFT 2.0 modeli görecek.

NFT’ler ve kripto ile desteklenen Web 3.0

Şu anda Web 2.0, mobil internet ve sosyal ağlar gibi yıkıcı teknolojiler tarafından desteklenmektedir. Ancak Web 3.0, blok zinciri ve derin web teknolojileri gibi yeni yönleri benimseyerek yeni bir çığır açıyor.

Bunlar, kullanıcılara verilerinin kontrolünü vermek ve interneti daha merkezi olmayan, doğrulanabilir ve güvenli hale getirmek için tasarlanmıştır. Web 3.0’ı çevreleyen durum, internetin mucidi Dr Tim Berners-Lee’nin üçüncü neslin olması gerektiğini düşündüğü şeyle uyumludur.

Berners-Lee, “Bu aynı zamanda ayrım gözetmeyen sansür ve gözetimden kurtulma anlamına da geliyor” diyor. Ethereum Kurucu Ortağı Gavin Wood tarafından oluşturulan Web 3.0, büyük ilgi gördü.