• BITCOIN/TL
    2050836,403
    % 1,29
  • ETHEREUM/TL
    102728
    % -1,02
  • RIPPLE/TL
    16.67
    % 1,56
  • BITCOIN CASH/TL
    14944.61,225
    % -0,29
  • LITECOIN/TL
    2695.76
    % -0,42
  • COSMOS HUB/TL
    264.16
    % 0,74
  • CARDANO/TL
    14.73
    % -0,10
  • TETHER/TL
    32.42
    % -0,14

ABD’den Kripto Madenciliğine ve Rus Bankalarını Yaptırım

ABD’den Kripto Madenciliğine ve Rus Bankalarını Yaptırım

ABD, Çarşamba günü Rus yaptırımlarından kaçınmaya çalışmakla suçlanan örgütlere ve kişilere yeni kısıtlamalar getirdi.

ABD Hazinesi, İsviçre merkezli Bitriver AG’yi Rus teknoloji sektöründe faaliyet gösterdiği için cezalandırdığını açıkladı. Şirket, varlıklarının yasal mülkiyetini geçen yıl İsviçre’ye kaydırmasına rağmen şu anda Rusya genelinde üç ofisten faaliyet gösteriyor.

Hazine’ye göre, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), holding şirketi Bitriver AG’yi, Rusya Federasyonu ekonomisinin teknoloji sektöründe faaliyet gösterdiği için cezalandırdığını açıkladı.

Bitriver AG için yolun sonu

Hazine ayrıca, bu madencilik şirketlerinin Rusya’nın doğal kaynaklarından para kazanmaya yardımcı olduğunu iddia ederek Bitriver’ın yan kuruluşlarından 10 tanesini daha listeledi. ABD Hazinesi, bu yan kuruluşların dünya çapında Bitcoin satan devasa sunucular işleterek ekonomik yaptırımların etkisini azaltmayı amaçladığını iddia ediyor.

Terörizm ve Mali İstihbarat Bakanı Brian Nelson şu uyarıda bulundu:

Hazine, Putin’in acımasız seçim savaşını desteklemeye yardımcı oldukları için Rusya’ya yönelik ABD yaptırımlarından kaçan, kaçınmaya çalışan veya yardım edenleri hedefleyebilir ve hedefleyecektir.

Hazine Bakanlığı, Rusya’nın sanal para madenciliği endüstrisindeki işletmeleri hedefliyor. Bu kuruluşlar, küresel ölçekte sanal para madenciliği kapasitesi satan devasa sunucu çiftlikleri işleterek Rusya’nın doğal kaynaklarından para kazanmasına yardımcı oluyor.

Rusya, kripto madenciliğinde rekabet avantajına sahip. Madencilik firmaları, ithal bilgisayar ekipmanına ve döviz ödemelerine güvenerek yaptırımlara maruz kalıyor.

Rus bankası Transkapitalbank da cezalandırıldı

İlgili bir haberde Rus oligark Konstantin Malofeyev tarafından yönetilen küresel bir ağ olan Rus bankası Transkapitalbank ve onun liderliğindeki 40’tan fazla kişi ve işletme, Nisan ayının başlarında, yaptırımları ihlal ettiği iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından suçlandı.

ABD’li yetkililere göre, Malofeyev’in Avrupa’daki medya kuruluşlarını satın almaya yardımcı olmak için 10 milyon dolarlık bir ABD yatırımını devretmek için komplo kurarak 2014’te uygulanan yaptırımlardan kaçtığı iddia ediliyor.