• BITCOIN/TL
    2069102,531
    % 1,33
  • ETHEREUM/TL
    103572
    % -1,45
  • RIPPLE/TL
    16.66
    % 0,57
  • BITCOIN CASH/TL
    15050.85,299
    % -1,04
  • LITECOIN/TL
    2701.79
    % -1,68
  • COSMOS HUB/TL
    265.62
    % 0,33
  • CARDANO/TL
    14.87
    % 0,00
  • TETHER/TL
    32.45
    % -0,24

IMF: Kripto Yatırımları Artık Güvenilir Değil

IMF: Kripto Yatırımları Artık Güvenilir Değil

Uluslararası Para Fonu’na göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin değeri, borsadaki piyasa dalgalanmalarıyla birlikte daha fazla hareket ediyor ve bu nedenle yatırım portföyleri için zayıf bir yatırım haline geliyor.

IMF, araştırmasını Salı günü bir blogda açıkladı ve geçen ayki küresel düzenleyici eylem çağrılarını yineledi. Eylem olmadan, her iki varlık sınıfındaki büyük dalgalanmaların finansal istikrarsızlığı abartabileceği konusunda uyardı.

Fonun sermaye piyasalarından iki üst düzey yetkili Tobias Adrian ve Mahvash Qureshi, “Kripto varlıklarının hisse senetleri gibi geleneksel holdinglerle korelasyonu önemli ölçüde arttı, bu da algılanan risk çeşitlendirme faydalarını sınırlandırıyor ve finansal piyasalarda riski artırıyor.” dedi. Küresel finansal istikrar konusunda uzmanlaşmış bir ekonomist olan Tara Iyer de araştırmaya katkıda bulundu.

Araştırma, piyasa oynaklığına karşı korunmak için altına alternatif olarak Bitcoin’i tanımlayan kripto savunucularına bir darbe olarak yayınlandı.

IMF’ten kriptoya karşı hamle geldi

Kripto para birimi, pandemi vurmadan önce bu amaca hizmet etmiş olabilir. Ancak IMF, merkez bankalarının ekonomilerini pandemiye karşı desteklemek için devasa varlık satın alma programları başlatmasından bu yana, Bitcoin’in S&P 500 gibi hisse senedi endeksleriyle “daha oynak hareket ettiğini” belirtti.

Blog yazarları, trendin kripto para birimlerinin alımının çok daha güçlü olduğu “yükselen piyasa ekonomilerinde de belirgin” olduğunu yazdı.

Her iki varlık arasındaki bu artan bağlantı, finansal istikrarsızlığı önlemek için kripto varlıklarını düzenlemek ve denetlemek için küresel bir çerçeve geliştirmek için daha fazla neden sunuyor.

Çalışanlar, özellikle kripto varlıkları olan finansal şirketler için açık gereksinimlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Basel Bankacılık Denetleme Komitesi, Avrupa Komisyonu’nun uygulamayı düşüneceğini söylediği standartlar olan kripto para birimleri için sert sermaye tamponlarına sahip bankaları tokatlamayı önerdi.

IMF çalışanları, kripto varlıklarının anonim doğasının da ele alınması gerektiğini söyledi.