• BITCOIN/TL
    2463005,253
    % -1,32
  • ETHEREUM/TL
    91637
    % 0,53
  • RIPPLE/TL
    17.93
    % -1,18
  • BITCOIN CASH/TL
    12715.87,273
    % -3,76
  • LITECOIN/TL
    2465.94
    % -2,18
  • COSMOS HUB/TL
    151.94
    % -3,62
  • CARDANO/TL
    12.2
    % 0,57
  • TETHER/TL
    34.26
    % -0,06

Bir Ülke, Kripto Şirketlerini Kara Para Aklama Mücadelesine Dahil Etti

Bir Ülke, Kripto Şirketlerini Kara Para Aklama Mücadelesine Dahil Etti

Arjantin’in UIF (Finansal Bilgi Birimi) olarak bilinen kara para aklama düzenleyicisi, konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir kişiye göre, kripto para ekosistemindeki hizmet sağlayıcıları müşteri işlemlerini raporlamaya ve kaydetmeye tabi varlıklar listesine eklemek için çalışıyor.

Söz konusu kişi, yeni yönetmeliğin 2022 yılında yayımlanmasının planlandığını söyledi. Kripto firmaları, müşterinizi tanıyın (KYC) prosedürlerini uygulamak ve dijital varlıklarla şüpheli işlemleri bildirmek zorunda kalacak.

Arjantin’de sanal varlıklara sahip dijital hizmet sağlayıcıları etkileyen tek düzenleme, vergi raporlama kurallarına uyumu gerektiren 2019 vergi kuralıdır.

Ünlü Girişimci, Parasının %20’sini Kriptoya Yatırdı

Ünlü yatırımcı Kevin O'Leary CNBC'ye yaptığı açıklamada, yatırım varlıklarının beşte birinin kripto para birimlerine ve yeni gelişen dijital varlık endüstrisinde faaliyet gösteren şirketlere bağlı olduğunu söyledi. O'Leary röportajda, "Milyonlarca dolarım var, portföyümün %20'si artık kripto para birimleri ve blok zincirinde" dedi. Blok zincirleri, kripto para birimlerinin üzerinde çalıştığı dağıtılmış dijital defterlerdir. Kripto para birimleri, büyük kurumlar ve hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones ve fon yöneticisi Bill Miller gibi yüksek

İlgili İçerik

IMF, Arjantin’i kripto için uyardı

Arjantin’in Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı son teknik anlaşma, kripto para birimlerini sert bir şekilde eleştiren ve kullanımlarını caydıran özel bir bölüme sahip. Belgenin bir paragrafında, “Finansal istikrarı daha iyi korumak için kara para aklamayı, kayıt dışılığı ve aracısızlığı önlemek amacıyla kripto para kullanımını caydırmak amacıyla önlemler alıyoruz” ifadesine yer verildi.

Belge ayrıca, “ödeme ve nakit yönetim sistemlerinin verimliliğini ve maliyetlerini iyileştirmek için mevcut ödeme dijitalleştirme sürecine daha fazla destek sağlamayı” amaçladığını ve “finansal tüketici korumasını korumak” için daha büyük düzenlemeler öngördüğünü belirtiyor.

InfoTechnology makalesine göre, IMF’in ülkedeki kripto dünyasına kuşkuyla bakmak için nedeni var. Avustralyalı danışmanlık firması Finder’dan alıntı yapan Arjantin, Latin Amerika’da en çok kripto para yatırımcısına sahip ülkelerden biri ve dünya çapında 13. sırada.

Bu doğrultuda Research de Chanalysis’ten alınan verilere göre, Arjantin pazarı şimdiden 68,8 milyar dolar hareket ediyor ve bu, Arjantin’in 2020’de 383,1 milyar dolar olan GSYİH’sinin %17’sini temsil ediyor.

IMF, kripto para birimlerini ve ekonomilerin tokenleştirilmesini eleştirdi. Özellikle, kripto para birimlerinin Arjantin gibi gelişmekte olan ülkelerde daha büyük bir risk olduğunu, çünkü vatandaşlar tarafından “ulusal para biriminin yerini almak” ve dolayısıyla “döviz kısıtlamalarını ve sermaye yönetimi önlemlerini atlamak” için kullanılabileceğini düşünüyor.

Geçen yılın Aralık ayının başında IMF resmi blogunda özellikle kripto para birimlerinden bahseden bir makale yayınladı ve “düzenlenmiş finansal sistemle ilişkisinin son yıllarda hızla arttığını” vurguladı.

Bu bağlamda kuruluş, “bu faaliyetlerin çoğu düzenlenmediği için” tüm ülkelerde politikalar oluşturan ve gelişen sektörün risklerini izleyen yetkililere sahip olması gerektiğine dikkat çekiyor.